Allergenen

Leven met een voedselallergie mag niet overleven zijn.



Sommige voedselbestanddelen lokken allergische reacties uit, gaande van tranende ogen tot roodheid van de huid of zelfs een ernstig verstoorde spijsvertering. Voor buitenstaanders lijkt het aanstellerij maar voor wie het ondergaat, is het geen lachertje. Ik spreek uit ondervinding: al jarenlang reageert mijn lichaam fel op additieven, sauzen, bloem en tal van andere ingrediënten. Vanuit die ervaring en de drang om toch van het leven te blijven genieten, ging ik op zoek naar manieren en mogelijkheden om allergeenvrije voeding op de markt te brengen.

Klik op onderstaande knop om een uitgebreide lijst met onze glutenvrije producten te downloaden. Verder zijn we ook verdeler van Lotjans glutenvrije bakkerij, bekijk zeker hun productenlijst eens.

Intolerantie is geen allergie.

In beide gevallen reageert het lichaam op een bepaald voedselbestanddeel. Bij allergie is dat steeds op een eiwit, bij intolerantie kan het ook op suiker of koolhydraten zijn bijvoorbeeld.

Zo kan iemand reageren op melk ofwel
1. omdat hij allergisch is aan koemelkeiwit = allergie
2. omdat hij lactose-intolerant is = intolerantie van suiker in de melk

Allergieën zijn op te sporen via het bloed, intoleranties niet. Vandaag bieden we in onze versmarkt een heel uitgebreid aanbod aan allergeenvrij vlees, beleg en bereide gerechten aan. We vermelden duidelijk op het etiket welke allergenen aanwezig zijn zodat onze klanten bewust en goed geïnformeerd kiezen.

Heb je toch nog een vraag of een ander probleem? Spreek ons aan. We helpen je met plezier op maat verder.

Bert Opsomer

Scroll naar boven